Få hjelp med...

Låne AV-utstyr

(Videresendt fra AV-utstyr)

AV-tjenesten ved NTNU har en hel del audiovisuelle hjelpemidler til utlån. Dette gjelder først og fremst for timeplanfestet undervisning, samt doktordisputaser, møter og konferanser i NTNUs arealer. Studentorganisasjoner og linjeforeninger kan få låne eldre utstyr i tilfelle dette ikke skal brukes til undervisning.


Kontakt Orakeltjenesten

Videoprojektor #

Vi har flere forskjellige modeller for ulike formål, fra små, hendige som er lette å bære med seg, til store, lyssterke projektorer som kan brukes i selv de største auditorier. De fleste av våre projektorer fungerer best med en oppløsning på 1024x768 (XGA), selv om de fleste også takler 1280x1024 (SXGA).
Videoprojektorer er etter hvert standardutstyr i mesteparten av våre undervisningsrom.

Bærbare datamaskiner #

Vi har noen få bærbare PC-er til utlån i spesielle situasjoner, men vi har ikke kapasitet til å låne ut til faste forelesninger. Disse maskinene er satt opp av ITEA, slik at alle ansatte kan logge seg på WIN-NTNU-NO med sin NTNU-konto (Den samme som på Innsida.)

Overheadfremvisere #

Det er fremdeles overheadfremvisere utplassert i de aller fleste auditorier og undervisningsrom. Vi har også noen få til utlån ved bruk i andre typer rom.

Dokumentkamera #

Et dokumentkamera kobles til en projektor, og kan erstatte overheadfremviseren, men med en rekke ekstra funksjoner. Det finnes dokumentkamera i mange rom, og vi har også noen få til utlån.

Lysbildefremvisere #

For noen år siden var lysbildeapparater et sentralt teknisk hjelpemiddel i undervisningen. I dag er lysbildene på vei ut, men vi har fremdeles et godt utvalg av fremvisere til utlån, både med karusell- og stavmagasin, i formatene 5x5 og 6x6.

Lerret #

Vi har en del bærbare lerret til utlån for bruk i rom der lerret ikke er standardutstyr.

PowerPoint-penn #

Vi har noen små presentasjonsverktøyer med trådløs USB-tilkobling, som brukes til å styre Powerpoint-fremvisninger, og som også har innebygde laserpekere. Vi har ikke nok til faste utlån.

Videospillere #

Vi har både DVD- og BluRay-spillere til utlån, samt noen få DVD/VHS-kombispillere. 

CD/Kassettspillere #

Vi har noen kombinerte CD og kassettspillere med radio til utlån.

Flatskjerm #

På Dragvoll har vi noen trillebord med plasmaskjerm og DVD-spiller til utlån for filmvisninger i små rom.

Mikrofoner #

I de fleste større auditorier er det lydanlegg med trådløse mikrofoner. Vi har muligheten til å plassere ut noen ekstra ved spesielle behov, men antallet er begrenset av hvor mange mottagere det er i rommet. Vi har også noen mobile høyttalere med trådløse mikrofoner.

Videokamera #

Vi har et par digitale videokamera til utlån for enkle opptak, men ved behov for opptak av undervisning eller konferanser anbefaler vi at man tar kontakt med våre kolleger ved NTNUs Multimediesenter.

Kabler og overganger #

Vi har et bredt utvalg kabler og overganger for å koble sammen utstyr. Vi har også noen overganger for å koble opp PCer som har andre utganger enn VGA eller HDMI, som er de to vanligste på våre rom. Vi har imidlertid ikke slike overganger nok til faste utlån, så dersom man for eksempel har en Apple Mac med Thunderbolt-utgang, anbefaler vi at man skaffer seg en egen overgang. VGA vil nok være den vanligste tilkoblingen en stund fremover, men etter hvert som rommene digitaliseres kommer nok HDMI eller DisplayPort til å bli vanligere.

Annet utstyr #

NTNU har rammeavtaler med to AV-leverandører. Hvis du trenger utstyr som ikke finnes i AV-tjenestens utstyrspark, kan vi være behjelpelig med å koordinere dette gjennom våre eksterne samarbeidspartnere.

Ved behov for andre multimediale tjenester, som for eksempel videoopptak av undervisning og konferanser, kan du ta kontakt med Multimediesenteret.  

Kontakt #

Kontakt orakeltjenesten for lån av AV-utstyr.

0 Vedlegg
25966 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)