Adobe Acrobat

Adobe Acrobat kan brukes til å lage og arbeide med PDF-filer. For bare å lese og skrive ut PDF-filer, finnes gratisprogrammet Acrobat Reader.

English version: Adobe Acrobat

Tilgjengelig for #

De som vil ha Acrobat tilgjengelig på egen maskin, kan kjøpe en enkeltbrukerutgave av programmet gjennom Adobe skoleavtale. Det er også mulig å leie programmet (Creative Cloud). Dette gjelder kun for ansatte - ikke for studenter.

Når programmet er bestilt, kan det installeres av lokal IT-støtte. 

Alternativ til Acrobat Pro #

Som alternativ til Adobe Acrobat Pro finnes Foxit PhantomPDF fra Foxit Corporation. Dette produktet er tilgjengelig for alle studenter og ansatte på NTNU via Programfarmen

Installasjon #

Hvordan du får programmet #

Adobe Acrobat Professional distribueres via lokal IT-ansvarlig.

For bare å lese og skrive ut PDF-filer, kan du bruke gratisprogrammet Acrobat Reader, som er fritt tilgjengelig fra Adobes nettsider. Merk at Acrobat Reader inneholder verktøy for kommentering og synliggjøring av teksten vi leser - og mulighet for å lagre ny utgave av PDF-filen med det vi har lagt inn! Hele settet av kommenteringsverktøy som vi har tilgang til under Comments (kommentarer) i Acrobat Pro er nå tilgjengelig i Acrobat Reader. Det gjelder Annotations (merknader) og Drawing Markups (tegnemarkeringer). I tillegg kan man skrive tekst rett på sidene i en PDF-fil – hvor som helst – som om man plasserer sidene i PDF-filen i en skrivemaskin. Velg Sign og Add Text

Alternativ til Acrobat Reader #

Programmet Acrobat Reader er fortsatt gratis og kan brukes av alle til å vise og skrive ut PDF-filer. Et alternativ for å kunne lage PDF-filer på frittstående datamaskiner, er å installere gratisprogrammet Foxit Reader. Dette programmet kan lage en PDF-fil i tillegg til å vise og skrive ut en slik fil. Med Foxit Reader PDF-printer kan en lage PDF-fil ved utskrift fra et program. 

Lisens #

Lisenskoder for Acrobat Professional har din lokale IT-ansvarlige.

Brukerveiledning #

Diverse nyttig om Adobe Acrobat (For Acrobat 9 Pro)

Merk at brukergrensesnittet er endret fra v. 9, men hva en kan gjøre med programmet er det samme.

Programvareinformasjon #

Produsent #

Adobe

Utgave #

Nyeste utgave er Acrobat Pro 17 (2017), for Windows og MAC OS X

Om programmet #

Acrobat er et meget nyttig og allsidig program. Du kan sette inn kommentarer i et PDF-dokument du leser. Du kan slette og bytte om sider i et PDF-dokument, du kan eksportere tekst og bilder ut av PDF-filene og du kan lage bilder av sidene i en PDF-fil. I Word, Excel, PowerPoint, Internet Explorer og Outlook installerer Acrobat egne knapper for å lage PDF-filer. Du kan lage PDF-filer av websider og du kan lagre dokumenter du scanner som PDF-filer. Du kan lage en PDF-fil fra ethvert program som har utskrift ved å velge "skriver" Acrobat.

 Lenker #

Kontakt #

Ansatte må kontakte lokal IT-ansvarlig for installasjonshjelp.

0 Vedlegg
31442 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)