Adobe Acrobat

Adobe Acrobat kan brukes til å lage og arbeide med PDF-filer. For bare å lese og skrive ut PDF-filer, finnes gratisprogrammet Acrobat Reader

English version: Adobe Acrobat

Merk:  Denne siden er under arbeid

Tilgjengelig for #

Gjennom NTNUs avtale for programmene i Adobe Creative Cloud kan alle ansatte ved NTNU og også studenter ved Fakultet for arkitektur og design installere Adobe Acrobat Pro DC.

Programmet finnes for Windows og Mac.

Merk at programmet bare kan benyttes til akademisk arbeid (undervisning og forskning) – ikke til inntekstgivende oppdragsforskning.

Alternativ til Acrobat Pro for studenter #

Som alternativ til Adobe Acrobat Pro finnes Foxit PhantomPDF fra Foxit Corporation. Dette produktet er tilgjengelig for alle studenter og ansatte på NTNU via NTNU Programfarm

Installasjon #

Merk. Informasjon  om hvordan du vil få brukerkonto hos Adobe av NTNU-IT, vil komme her.

Adobe Creative Cloud bruker #

Du må  få en brukerkonto hos Adobe av NTNU-IT.  Kontoen knyttes til din @ntnu.no epostadresse. Du må være innlogget hos Adobe med denne brukerkontoen som Adobe Creative Cloud bruker for å installere og bruke program som inngår  i denne avtalen – det benyttes ingen lisenskoder.

Merk at du ikke kan være innlogget som Creative Cloud bruker og kunne bruke programmene i avtalen på mer enn 2 maskiner samtidig.

Installasjonsprogrammet Adobe Creative Cloud #

Programmene i avtalen installeres med programmet Adobe Creative Cloud. Når du starter  dette programmet  første gang, får du spørsmålet «Log på». Bruk din Adobe brukerkonto og du er innlogget som Adobe Creative Cloud bruker, og kan installere og bruke programmene. I programmet Creative Cloud vil du også finne informasjon om hvert program i avtalen.

For ansatte som har en Windows-PC som er administrert av NTNU, vil Adobe Creative Cloud og  samtidig Adobe Acrobat Pro DC være tilgjengelig  gjennom Software Center.

For andre PC-er og for Mac-er: Når du har fått din brukerkonto hos Adobe, last ned og installer installasjonsprogrammet   Adobe Creative Cloud    fra Adobes nettsider og installer så Adobe Acrobat. Ved installasjon  av Creative Cloud må du identifisere deg med  din Adobe brukerkonto. Da blir du Adobe Creative Cloud bruker.

Du får også tilgang til å installere programmene i avtalen direkte fra Adobes nettsider når du er innlogget som Creative Cloud bruker.  

Når du ikke  er innlogget som  Creative Cloud bruker, kan du logge deg inn på nytt  ved å starte programmet Creative Cloud -  eller når du starter det programmet du skal bruke.

Adobe Document Cloud #

NTNU-avtalen gir alle som har en brukerkonto  tilgang til Adobes  skylagring - Adobe Document Cloud. Med denne skylagringen  kan en bl. annet nå samme dokument fra ulike program. Mobilappen Adobe Scan kommuniserer med denne skylagringen.

Acrobat Reader #

For bare å lese og skrive ut PDF-filer, kan du bruke gratisprogrammet Acrobat Reader, som er fritt tilgjengelig fra Adobes nettsider. Merk at Acrobat Reader inneholder verktøy for kommentering og synliggjøring av teksten vi leser - og mulighet for å lagre ny utgave av PDF-filen med det vi har lagt inn! Hele settet av kommenteringsverktøy som vi har tilgang til under Kommentarer (Comments) i Acrobat Pro DC er tilgjengelig i Acrobat Reader. 

Når du i Acrobat Reader logger deg inn  på din brukerkonto hos Adobe  (velg Logg på) og velger   Verktøy i kommandolinja, vil du bli koplet til nettjenesten for den oppgaven du vil gjøre. Du vil da ut fra Adobe Acrobat kunne gjøre mye mer  i  PDF-filer enn hva Arcrobat Reader alene kan.

Alternativ til Acrobat Reader #

Et alternativ til Acrobat Reader, er å installere gratisprogrammet Foxit Reader. Dette programmet kan lage en PDF-fil i tillegg til å vise og skrive ut en slik fil. En "skriver" Foxit Reader PDF-printer installeres, og da kan en lage PDF-fil ved utskrift fra et program. En slik "skriver" installeres ikke sammen med Acrobat Reader.

Mobilapp Adobe Scan #

Med appen Adobe Scan  og din Adobekonto  kan du skanne dokumener ved å ta bilde av dem med mobilens kamera. Du kan også lage PDF-fil av bilder som tilgjengelig fra mobilen. Denne appen er knyttet til   Adobe Document Cloud. PDF-filene som lages med appen  er det bare mulig å lagre  i Document Cloud. Disse filene er da tilgjengelig for videre behandlling i Acrobat og Acrobat Reader  

Flere skan etter hverandre samles i en PDF-fil. 

Under valget Preferanser i appen kan du slå på "Kjør tekstgjennkjenning på lagret PDF-fil" og at tekstgjenkjenningsspråket  er norsk. Da vil du automatisk får utført tekstgjenkjenning på teksten du skanner og med Acrobat kunne kopiere tekst  fra  alle PDF-filene du har skannet på denne måten og som er lagret i Document Cloud. I Acrobat  kan da PDF-filen  med det du har tatt bilde av lagres til Word og jobbes videre med.

Brukerveiledning #

Programvareinformasjon #

Produsent #

Adobe

Utgave #

Nyeste utgave er Acrobat Pro DC 18.0 for Windows og MAC OS X

Om programmet #

Acrobat er et meget nyttig og allsidig program. Du kan sette inn kommentarer i et PDF-dokument du leser. Du kan slette og bytte om sider i et PDF-dokument, du kan eksportere tekst og bilder ut av PDF-filene og du kan lage bilder av sidene i en PDF-fil. I Word, Excel, PowerPoint, Internet Explorer og Outlook installerer Acrobat egne knapper for å lage PDF-filer. Du kan lage PDF-filer av websider og du kan lagre dokumenter du scanner som PDF-filer.

Merk at du kan lage en PDF-fil fra ethvert program som har utskrift ved å velge "skriver" Acrobat. Denne "skriveren" installeres sammen med Arcobat 

 Lenker #

#

.

0 Vedlegg
36691 Visninger
Gjennomsnitt (0 Stemmer)